2013. július 17., szerda

Építs teraszt fából!


Nem tagadom,  terasz bolond vagyok. Akármennyi otthont terveztem, a nappali közös tere és a terasz volt a legfontosabb számomra.


Ugyanis ez az a  hely, mellyel tavasztól késő őszig kibővítjük lakóterünk, ahol a legistenibb a reggeli kávé, vagy a  családdal, barátokkal töltött idő, a napágyon, hintaszékben való olvasgatás.
Számomra nem volt kérdés,hogy a terasz burkolatom ,fa lesz. Hiába is próbáltak lusta barátaim lebeszélni róla, azzal, hogy
 " milyen macerás, évente kétszer kezelni kell "- vállaltam a festegetést, bíbelődést és egyszerűen imádom a teraszom! Ez a kis munka ne riasszon el senkit, ne tántorítson el álmaitól, a fa terasz meseszép!



 Legyen trendi a kerted!

 A fa teraszburkolatok egyre népszerűbbek, mivel  természetes színükkel csodálatosan      illeszkednek minden kertbe. Számtalan  fafaj és minőség  közül választhatunk, amelyek  színükben és fizikai tulajdonságaikban is eltérnek és persze az áruk is változó...


Thermo borovi  terasz







Az élettartam vagy a tartósság fafajonként különböző, dél-amerikai (Massaranduba), afrikai (Sapelli / Mahagóni), vagy ázsiai (bangkirai fafajok a növekedési tulajdonságok és összetevők alapján természetesen magas tartóssággal  rendelkeznek.
A hazai fafajok (vörösfenyő, erdei fenyő)növekedési tulajdonságai eltérőek, de a megfelelő feldolgozás és technikai változtatás javítja a tartósságot,így biztonságosan alkalmazható kültéren. 
A modern technika lehetővé teszi keverékanyag hozzáadását (fa-műanyag keveréke, WPC), ami a fa természetes tulajdonságait a polimer ellenálló képességével ötvözi. Az így létrehozott felhasználóbarát felület különleges egységet képez, természetes megjelenést, egyszerű megmunkálást és kevés idegeskedést eredményez.


És íme egy-egy példa:


Osztály   Megnevezés  Tartósság     Fafaj
I   nagyon tartós  25 évnél több    Teak, Massaranduba
II                 tartós  15-25 év    Bangkirai, Sapelli, Thermo borovi, WPC
III    mérsékelten tartós  10-15 év      Hazai fenyők
IV   kevésbé tartós    5-10 év    Douglasie, fenyő
V   nem tartós      0-5 év    pl. bükk



Natúr vagy olajozott felületet szeretnél?

Remmers-Aidol Pflege Öl

Ezen a kérdésen már teraszépítés előtt érdemes elgondolkodnod és  ennek megfelelően tervezni és kalkulálni a  költségeket.  

Ápoló olajjal történő beeresztés mindenképpen 
szükséges fateraszok esetében. Ezt az ápolást ajánlatos  a hóolvadás utáni első szép tavaszi hétvégén illetve nyár végén még egyszer megismételni, mert  az ápoló olaj kimosódik, a faanyagot újra kell frissíteni.
Az ápoló olajból ne válasszunk olcsó kategóriát, mert faburkolatunk, teraszunk a piacon kapható legjobbat érdemli, így javaslom válasszátok a Remmers festék család lenolajbázisú ápolóolaját a kerti bútorokhoz és fateraszokhoz javasolt 
Aidol Pflege-Öl -t -  nekem bevált...
Ha úgy döntöttél, hogy a teraszburkolat natúr marad, akkor a fát lerakás után le kell kezelni,  azonban a felület az időjárás hatására gyorsabban fog szürkülni. A szürkülés a teraszdeszkák stabilitását és szilárdságát azonban nem befolyásolja.




Nézd meg élőben!

Ha Te is faterasz rajongó vagy, gyere látogass el könnyűszerkezetes bemutatóházunkba,  a XVII.kerületbe,

vagy csodáld meg együttműködő Partnerem a JAF Holz Kft300 m2 mintafelületen bemutatott egyedülálló teraszburkolat kínálatát Dunarasztiban a Jedlik Ányos 28.sz. alatti kirendeltségén. 
Itt, többféle felületen, olajozva vagy felületkezelés nélkül mutatják be az egyes fafajokból készült teraszburkolatokat, így a fának a néhány év alatt bekövetkező változását is láthatják az érdeklődők, valamint azt is, hogy megfelelő ápolás mellett teraszunk sokáig megőrzi szépségét.

Ha kérdéseid merültek fel, a fa fajtákat, jellemzőiket, a felületkezelést, a lerakást vagy a rögzítő rendszereket illetően írj nekünk. Bátran kérhetsz szakmai segítséget a JAF-Holz  Kft. értékesítő munkatársától is ,Mikei Jánostól a janos.mikei@jafholz.hu e-mail címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése